Skrýt reklamu

Výdělek na burze, trading, forex

Hledáte rychlou půjčku před výplatou? Vyzkoušejte Uspory.cz.

Peníze ne a ne přijít k vám na učet? Jednoduché řešení půjčka do výplaty od 500 Kč u vás za 5 minut.

Půjčky online přehledně na CoolPůjčky.cz

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vyúčtování vody
PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 17:37:27 

Vyúčtování vody

Majitelka bytu, kde jsme s přítelem bydleli rok a půl mi nyní zavolala, že na bytě je nedoplatek za ohřev vody 13.500,-! Naše vodárny mají vodoměry pouze u paty domu, kde měří celkovou spotřebu pro celý vchod. Jejich cena je 68,- za kubík (34 vodné, 34 stočné). Nicméně družstvo si ceny určuje samo a jiné. Bydleli jsme tam od srpna 2009 do ledna 2011. Za první zúčtovací období (srpen09-leden10) jsme měli doplatit pár stovek, a ve stejném "spotřebním tempu" jsme žili dál. Z bytového družstva mi řekli, že naše spotřeba byla takováto:
- leden-červen 2010: teplá voda 38 kubíků, studená voda 36 kubíků
- červenec-prosinec: teplá voda 19 kubíků, studená voda 24 kubíků
Přijde mi šílený i ten nepoměr, vypadá to, jako bychom měli první půlrok na naávštěvě pět dalších lidí, další půlrok "jen" tři... celkem je spotřeba 162 kubíků a to je na dva lidi naprostá šílenost ne?
Dál jsem porovnávala spotřebu s rodiči, bydlí v bytě přes ulici pod stejným družstvem. Platili měsíční zálohy na teplo a vodu za dva lidi 3050,- (to je ročně 36.600,-) a vraceli jim kolem osmi tisíc. My jsme platili zálohy měsíčně 2500,- ( ročně to je 30.000,-) a máme ještě dalších 13 doplácet, vždyť to není ani trochu logické. Moje máma pere víc, vaří víc... my jsme přes den v práci, téměř nevaříme, pračka tak 1x-2x týdně.
V bytě už nebydlíme, samozřejmě že byla naše hloupost nekontrolovat vodoměry, nezapisovali jsme si stavy ani při odečtu, ani při výměně. Za blbost se platí. Bohužel jsem nebyla ani při opisu konečného stavu vodoměrů při předávání bytu, jelikož smlouva náj.smlouva byla na mou mamču a ta to úplně vypustila, nenapadlo ji, že by mohl být někdy problém. Poptávala jsem se i bývalých sousedů, protože mě napadlo, že třeba praskla přípojka a uniklou vodu rozúčtovali všem partajím, ale mají vše OK.
Prosím poradíte, zda se dá vše nějak ověřit, zjistit, vyběhat...? Na družstvu mi prý nesmějí sdělit, jaká přesná výše záloh se na vodu platila, ani kolik se platí za kubík... Nezdá se mi, že bychom spotřebovali celkem 162 kubíků vody, ale i kdyby, přece cena za jeden kubík nemůže být 260 korun?! Díky moc za jakoukoliv radu.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Odpovědět na témaOhlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vyúčtování vody
PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 17:40:14 

Tohle za Vás těžko někdo vyřeší...
Cenu za 1m3 studené i teplé vody musíte vědět Vy..
Systém vyúčtování musíte také znát Vy..
Udávaná spotřeba vody Vám vychází na 160 l/so/den...to je sice "normově" přípustné číslo...nicméně realita bývá zpravidla nižší, zvláště v případě používání sprchy místo vany.
Dále se mi nezdá poměr mezi teplou a studenou vodou.., který v praxi bývá spíše tak 1:2...Tedy pokud máte za rok 60m3 studené vody, pak by teplá měla být cca 30m3 a ne 57m3..
Jenže pokud nemáte pravidelně zapisované stavy vodoměrů, tak se můžeme dohadovat nahoru dolu...
Jinak cena studené vody může být těch 68Kč co uvádíte...ale teplá voda je určitě o dost dražší...na ohřev 1m3 teplé vody je potřeba cca 60kWh energie...to je cca 100Kč a více (podle ceny tepla a způsobu jakým je voda ohřívána..Za 1m3 teplé vody tedy budete platit více než cca 170Kč..

Odpovědět na témaOhlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC