Skrýt reklamu

Výdělek na burze, trading, forex

Hledáte rychlou půjčku před výplatou? Vyzkoušejte Uspory.cz.

Peníze ne a ne přijít k vám na učet? Jednoduché řešení půjčka do výplaty od 500 Kč u vás za 5 minut.

Půjčky online přehledně na CoolPůjčky.cz

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pozor na kooperativu
PříspěvekNapsal: pát 19. srp 2011 19:14:52 

Pozor na kooperativu

Ahoj máme teď otřesnou zkušenost s Kooperativou.

Do Vojty naboural kluk s felicií. Jelikož poškození nevypadalo na cenu škody 100 000 Kč, policajty nevolali.
Na místě vyplnili formulář o nehodě, který má být platný pro všechny pojišťovny. Používá se v případě, kdy se nevolá policie.
Na formuláři pro pojišťovny je: údaje o majiteli auta poškozeného a viníka, údaje o řidiči auta poškozeného a viníka, nákres nehody, nákres poškozených částí vozů, podpisy obou řidičů, půlka formuláře je pro viníka a půlku vyplňuje poškozený.

Po vyplnění formuláře jel Vojta do práce a chlapec s Felicií také odjel. Prý spěchal.
Asi až po 14 dnech se nám ozval likvidátor Kooperativy, že nafotí naše auto. Tomu předcházelo ještě to, že zaměnili jméno viníka s poškozeným, ale to po upozornění opravili.
Další měsíc a půl se nic nedělo.

Došla nám trpělivost a zavolali jsme na Kooperativu. Tam nám paní řekla, že událost nejde vyřídit, protože škodu nenahlásil viník nehody, tedy jejich klient. A dokud on sám jim nezavolá, nevěří, že se ta nehoda stala.
Vojta se pochopitelně rozčiloval, že jim přeci dávali oběma podepsaný ten podrobný formulář o nehodě! No a paní nám řekla, že je pro ně neplatný !!!!!!! Že škodu musí u své pojišťovny nahlásit viník.
Tak jim Vojta řekl, že to si snad vyřeší sami, že viník je jejich klientem a že by si ho měli sami kontaktovat. No a oni že prý ne, že Vojta jako poškozený musí dokázat, že byl bouraný jejich klientem a na vyplněný formulář o nehodě vůbec nebrali ohled!
Takže sami jsme včera kontaktovali majitele té Felície a řekli mu, ať událost nahlásí, jinak že fakturu opravy pošleme přímo jemu.
Takže teď čekáme, co udělá.

Ale řekněte, jak k tomu poškozený přijde !!!! Nejdřív ho někdo nabourá a pak musí vše zařizovat a nutit viníka, aby událost nahlásil, protože jinak mu škodu na autě nikdo neproplatí !!! Co to je za systém??

Od teď na to kašleme a poldy voláme ať se děje co se děje, protože systém bez policejního protokolu jaksi nefunguje!

Bůh ví, jestli si hranici 100 000 Kč nevymyslely samy pojišťovny, protože kolik viníků se skutečně ozve ??!! Takže pojišťovny ušetří, protože nebudou muset vyplácet peníze poškozeným. Dál jim klesne statistika nehodovosti. No a viníkovi dál půjde jeho bonus za nebourání.

Vojta má také povinné ručení u Kooperativy a bude od ní odcházet.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Odpovědět na témaOhlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pozor na kooperativu
PříspěvekNapsal: pát 19. srp 2011 19:16:01 

Mně se stalo vloni prakticky totéž ale vše se na začátku likvidace hladce vyřídilo - asi je dobře, že jsem sbalil viníka do jeho pojišťovny /Kooperativy/ a ten protokol o nehodě jsme tam podepsali před nimi.
Taky jsem to nehlásil /na zoufalé přání viníka - pak mi došlo, že v tom mohl být alkohol/, nakonec jsem trnul, aby to bylo do 100 tis., radši jsem si ani nepůjčoval auto, které mi nabízeli, škoda byla nakonec 82 tis. A taky radši už budu volat vždy poldy, člověk nikdy neví, co si na něj pojišťovna vymyslí. Kooperativa mi chtěla na týden zadržet opravené auto - prý aby někdo posoudil, jestli cena opravy je adekvátní té bouračce /prý na to mají nárok/ - co kdyby jsem na ně zkoušel poj. podvod! Nakonec jsem to musel honit přes známé až na ústředí Kooperativy

Odpovědět s citací  
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pozor na kooperativu
PříspěvekNapsal: pát 19. srp 2011 19:16:31 

Policajty volat vždycky!!!!Smolit na nějakých 100 tisíc, Každý rok chodím na školení řidičů a tam nám školitel sám říkal,pokaždé volejte policajty.Poradil nám na to fígl.Policajti se volají ze zákona když: teď nevím jestli řeknu úplně správně všechny varianty,ale teda když je škoda vyžší než 100 tisíc,když se nedohodnete na viníkovi,když je zranění,když je škoda u třetí osoby a když nejste schopni zajistit následně plynulost dopravy(Auta jsou na střeše ,stojí v cestě,v křižovatce,vytekl olej,jaká kolik prkotiny,vyvrácená značka cokoliv atd..) Ta poslední možnost je to nejdůležitější!tam schováte všechno.Při bouračce vylezu z auta ,nechám ho stát tak jak to je(pokud teda nejsem 10 metrů v poli atd.).Vemu telefón volám policajty a řeknu jim:měli sme bouračku nejsem schopnej zajistit plynulost dopravy,je mi špatně,nesednu už do toho auta,nechci ho vidět,sem vyklepanej pošle sem hlídku ať si s tím odjede.A na zbytek seru!Hodím si nohy na stůl a počkám si na policajty až přijedou , šetření a zapisování nechám na nich.Je to sice na delší dobu,počkáte si než přijede hlídka,než všechno zapíšou,změří a já nevím co ještě ale máte to bez starostí,Nikdo vám nedokáže opak že si s tím autem můžete uhnout sami,oni musejí přijet a zajistit to.Akorát si pak nezapomeňte vyžádat kopii protokolu-záznamu o nehodě který vlastně máte místo toho lejstra co by ste museli vyplňovat sami na místě.Takhle se dá jednoduše obejít ten problém o volání a nevolání policajtů,jak říkám mám to přímo od zdroje,ještě sem to sice nepraktikoval,ale prý je to vyzkoušené.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC